Ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih

SestanekJulija 2015 smo kot partner pričeli s sodelovanjem v projektu »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu«, ki je bil izbran na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016.

Namen projekta je dvig ozaveščenosti in informiranosti slovenskih delodajalcev, zaposlenih, strokovne in splošne javnosti o pomenu promocije zdravja na delovnem mestu ter koristih, ki jih le-ta prinaša. Nosilec projekta je Združenje delodajalcev Slovenije, poleg Sindikata novinarjev Slovenije pa so ostali projektni partnerji Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Pomurska gospodarska zbornica, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica, Primorska gospodarska zbornica in Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

ZZUO_PPT template_ZDS_2015

E-novice, november 2015

E-novice, december 2015

Vabilo na prvi strokovni regijski posvet v Velenju

E-novice, januar 2016

Sporočilo za javnost s posveta v Velenju

E-novice, februar 2016

Program strokovnega regijskega posveta v Mariboru

Sporočilo za javnost s posveta v Mariboru

Program strokovnega regijskega posveta v Kopru

Sporočilo za javnost s posveta v Kopru

E-novice, marec 2016

Program strokovnega regijskega posveta v Ljubljani

Sporočilo za javnost s posveta v Ljubljani

E-novice, april 2016

E-novice, maj 2016

E-novice, junij 2016

Zakaj vlagati v zdravje zaposlenih in kako se tega lotiti? – informativna knjižica

Smernice za promocijo zdravja na delovnem mestu

Izdelajte si program za promocijo zdravja

Vabilo na zaključno konferenco

Uspešno izvedena zaključna konferenca

E-novice, oktober 2016

Projekt KroNeBo

Kronebo 02Projekt »Model ukrepov za zmanjševanje dejavnikov tveganja kroničnih nenalezljivih bolezni v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu« oziroma krajše KroNeBo je bil izbran na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014. Projekt smo začeli izvajati 1. septembra 2013 in ga sklenili novembra 2014. Namen projekta je ohranjanje in krepitev telesnega in duševnega zdravja zaposlenih, izboljšanje življenjskega sloga in tveganih vedenj pri zaposlenih, razvoj ter izboljšanje zdravstvene ozaveščenosti zaposlenih, delodajalcev in širše javnosti, ter širjenje primerov dobrih praks za obvladovanje zdravstvenega absentizma, prezentizma in fluktuacije.